Monday, 9 April 2012

sm0ga keTABAHAN maseh bersamaku..

telah kukhabrakan kepadaMu
segala hal betapa perit hidupku..
pekat dan wajah waktu lebih gelap berdebu lalu ku panggil namaMU
di waktu subuh menanti
dan setiap fajar menyingsing
selalu terdengar namaMu terucap..

sekalipun ku goreskan keagunganMu dalam goresan..
sbg tanda kesucian yg mempererat jiwa
Engkau tetap Yang Teragung
dan tempat segala yg bermakna..
Ya Tuhan, hanya pada keagunganMu..
sgalanya terasa lapang....

                                                       ~ LA TAHZAN.....Dr. 'Aidh b Abdullah Al-Qarni ~

bismillahhirahmannirahim...

dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyanyang...ku mulakan entry kali nih dengan kalimah suciMU...agar ketabahan masih bersamaku.. hari ini aku membaca wallku sndiri..untu apa agaknye eks? i guess mmg dh jd hobi sejak dulu...melihat kisah2 yang penah terungkai antara aku dan dia...naseb aku dh remove dia..kalo x mesti lagi parah jiwaku..sbb aku sgt suke baca wall die sjak dulu lagi~! mesg2 die kat inbox yg 3900 lebih tuh....huhuhu....haihhh pelaa nk jd...=')

2 July 2011...
mesti awk x ingat kan tarikh nih tarikh pe...
cm jodoh..awk amek no fon sy kat info..
xsangka sy lupe hide no fon sy..
awk call petang tp x ckp pon..awk letak..
esk awk call lagi..mlm mase tuh..
1st time denga sore awk..
sy suke dengar awk glabah bila sy usik awk....sgt indah mase tuh..hmmm...

skrg xtau laa sama ada perkenalan kita satu jodoh ataupon ape...lawak kn bile PK smla?hahahaha
takdir sebenarnya...itu yg betol...kalau dulu pnggilan DD tuh khas untuk sy jepp..tapi skrg??hmmm...
kalau dulu kata syg 2 hnya ditu untuk sy jepp...tp skrg?hmmm...betol kate sme1..,sy menangis airmata darah skalipon ia xkn merubah apa2..sbb sudah tertulis begini..

ni mesg last dr die...sblm operate pada 24 Jan 2012...kata2 puitis die hanya untuk sy dulu...hampir giler mase tuh..sy suh die postpone operate...sbb sy bercadang nk ke brunei dengan kadar segera~! die kata die akan ckp ngn dady die..tapi sbnrnya die tipu sy...operate ttp dijalankn hari tuh..hnya doa yg mampu mengiringi dia...keadaan sy? xyh nk  ckp laa cm org giler~! 2 ari sy skip mkn ubat fikirkan dia...xmkan xminum...xtdo...bersolat hajat meminta agar dia dipanjangkan umur sbb operation nih 50-50 either die slamat dengan hilang keupayaan untuk mengingat kembali masa lampau die atau die pergi meninggalkan sy slama-lamanya....takut dengan itu...sy memohon pada Tuhan agar slamatkanlah die even nyawa sy sbg galang gantinya....mmg sy pertaruhkan nyawa sy...kesannya..sy telah disahkan mengalami pendarahan otak..tp xpe sbb sy kuat untuk lawan sume tu...tidak kamu...luluh hati sy mendengar kamu nangis mlawan kesakitan...hancur hati sy saat kamu kata badan kamu dipenuhi mesin2...sy rasa setiap kesakitan yg kamu rasa sbb kita SATU...sy rasa setiap kesusahan yg kamu alami sbb kita SATU.. haihhhh.....agaknya mmg terlalu jauh mimpi membawa sy pergi...yg sadisnya sy x jmpe satu sbb pon untuk memungkinkan sy membenci kamu...sbb kita SATU.. =')


"mentari indah melihatku tersenyum
pelangi senyum mlambaiku dr jauh
rnduku bersama kasih buatmu pujaanhati
tak mampu menahan lagi
moga kenangan bersamamu x ku lupa
percayalah duhai kasih
cinta ini mesti mekar di taman hati
maafkan diri ini syg..
x berdayaku melawan takdir
hanya tuhan yg tau apa yg bermain dikiran ini.
doakan terbaik wat b.
ingatlah syg walau apapon terjadi bb tetap syg d smpai bila2
moga ada keajaiban
slm syg dr jauh. mohon doa n restu"










No comments:

Post a Comment