Monday, 23 April 2012

cintaku tiada erti.....


Berat untuk menulis tentang rasa ini…
Rasanya rasa ini br hadir sebentar td..
Kebenaran telah terbukti..
Memang lagi dulu p0n kau telah mengkhianati…
Cintaku bagai xde erti…

Sepenuh kepercayaan telah kuberikan..
Sepenuh kaseh sayang telah ku taburkan..
Sepenuh perhatian aku hulurkan..
Nyawa aku korbankan..

Segunung janji kau ucapkan..
Kaseh hanya untukku hanya satu mainan..
Aku xpernah menjadi yg 1..
Bahkan xpernah jd yg sempurna buatmu..

Kau khianti cintaku…
Kau sakiti hatiku..
Pedih mengetahui kebenaran…
Rupanya memang sejak dulu aku dipermainankan..

Apa guna berjanji setia..
Mengharap kasih pada yg xmenerima ku seadanya..
Kejarlah bahagiamu..
Aku bukan yg terbaik…
Smoga ini sume menjadi suatu pengajaran..
Jangan pernah ucapkn cinta jika hati x menginginkan..
Sekali kau khianati cinta…
Slamanya kan berbekas menjadi parut luka..

Cinta bukan suatu mainana…
Ia suci..tulus dr hati..
Hargai lah ia slagi ianya ada…
Hargai lah ia slagi ia subur di minda…
Aku x mengharapkan apa2 balasan dr setiap pengorbananku..
Aku halalkan sgalanya…
Aku redhakan sgalanya..
Maha Suci Mu ya Allah yg Maha Mengetahui..
Hanya Engkau yg layak mengAdili..
Aku bukan sesiapa..
Hanya insane kerdil berbanding Illahi…

#kinikupastikenapakauxmengingatiku….kernaAkubukanUntukmu….

Friday, 20 April 2012

br0kenheart itu SAKET~!



Dia : “langit sedih dan terlihat murung”
Aku: “tersenyumlah!” biar kemurungan itu ada dilangit..
Dia : “ kesamaran telah merasuk!”
Aku : “tersenyumlah!” dukacita xkan pernah kembali,sbb ia telah mati..
Dia : “langit di angkasa telah menyatu dengan cinta yg berkobar dlm dadaku dan telah menjadi neraka jahanam”. Dia khianati janji setelah merenggut hatiku. Lantas bagaimana aku sanggup tersenyum??
Aku : “tersenyumlah dan bersenanglah!” kalau kau tetap bersama kesedihan,akan kau habiskan seluruh umurmu dengan kepedihan!
Dia : “perniagaan mendekati kerugiaan spt seorg musafir yg hampir mati kehausan atau singa yg haus darah. Dia meludah darah setiap kali menjulurkn lidah.”
Aku : “tersenyumlah!” Kau bukan sbb kesembuhannya kecuali bila kau mahu tersenyum. Apakah ketika org lain berbuat dosa dan tidur dengan perasaan takut engkau merasa engkaulah pendosa itu?.
Dia : “musuh sedang berada disekelilingku mereka berteriak menakutiku.bukanlah aku telah tertawan dan apakah musuhku tidak melihatku?”
Aku “ tersenyumlah! Cacian mereka tidak ditujukn untuk menuntutmu jika kau tidak lebih mulia dan agung daripada mereka
Dia : “musim telah jelas tnda-tndanya tergambar padaku pakaian dan lukisan, sedang diriku mempunyai kewajipan terhadap kekasihku namun tidak ada satu dirham pun dikedua telapak tanganku.”
Aku: “tersenyumlah!” Jika kau merasa pahit,smoga yg lain melihatmu bersenandung. Apakah dia akn melihatmu jika engkau bernyanyi dengan limpahan dirham atau kau merasa rugi jika kau bernyanyi dengan hati berseri2?
Wahai sahabat,janganlah smpai kesedihan membuat mulutmu terdiam dan raut mukamu menampakkan kesedihan..
Tersenyumlah…..~!Sungguh bintang2 pon tersenyum. Dan kegelapan akan saling berbenturan.. Oleh kerana itu kita menyukai bintang-bintang..
Dia: “kecerian tidak akan membuatkan keadaan menjadi lebih baik. Ia datang kedunia ini dan tetap akan pergi walau terpaksa.”
Aku : “tersenyumlah!” Selagi hayat dikandung badan, selama engkau masih hidup, sbb sudah terlalu lama engkau tidak tersenyum… =)


~ Illya Abu Madhi ~

Bismilahirahmannirahim…
Entry kali nih dimulakan dengan satu puisi yg membangkit jiwa…tersenyumlah~! Hmm…boleh ke nk senyum lagi gaknye eks? Papepon hidup mesti diteruskan…masih mengenang dia yg telah pergi meninggalkanku..hope dpt bangkit dengan cepat..lately nih byk benda dalam fikiran…mereka2 kata dia menipuku…ada bukti..hmmm..ntahlahh..kalau betol laa 2 yg terjadi I guess aku lah org paling bodo kot~! Sanggup korbankan nyawa demi dia… xpelaa..ujian. redha jepp. Bodo sbb cinta..tapi aku xpenah menyesal untuk itu..terima kasih untuk sgalanya~!
Aku blurr sebenarnya..xtau apa yg berlaku…xtau pe yg terjadi…tapi mereka2 yg berada disekelilingku nampak sumenya…kenapa aku x nampak eks?? I guess mata dh semakin kelabu..kne 2ka spek kot br nampak! Hohohoho. Sejauh mana kebenarannya? Aku sendiri x bape pasti…

Mengenang…
Di saat susah kamu..
Di saaat bahagia kita..
Di saat jatuh bangunnya kamu..
Di saat kesedihan dan kepedihan kita..
dia” kah yg berada dengan kamu??
Tidak…~! Aku!....
Aku yg slalu ada untuk kamu…
Mesti kamu x ingatkan….hmmm..

Duduk sendiri…
Berharap ini sume satu khayalan..
Bagai dongeng spt cerita lagenda budak setan…
Terjadi pada diriku? Haihhhhhh~!
Mmg x masuk akal…
Xtau sama ada ianya nyata atau pemboh0ngan semata!
Aku perlukan jawapan…
Perlukah aku mencari “dia”???
Mungkin keBENARAn akan terbongkar….
Perlu mencari jawapan yg pasti sblm aku yg HILANG ingatan nnt…

Aku bukan ego..
Jujur aku akui aku merindui dia setiap masa..
Masih nampak bayangnya bila aku pejam mata..
Masih terngiang suaranya yg manja..
Masih terdengar gelak tawa ketika bersama..
Tapi dia bukan milikku lagi..
Kalau dulu aku berani ‘rampas’ die dr sme1..tapi bersebab…
Bukan sekarang sbb aku penah ckp kat die.. kalau one day aku xde.. aku hope sgt “dia” yg akan menjaga kamu. N aku xpenah silap tentang itu sbb ianya telah pun menjadi kenyataan…*even aku masih hidup agy kottt…hukhuk. Smoga bahagialah~! Aku? Xpayah dikenang…aku hanya sejarah lama yg layak disimpan lam muzium jeppp! *huhuhu..cm org purba plak.. biarlah aku dengan rasaku…xpenting p0n bagi kamu… =)

Yeahhhhh~! Chaiyokkkkk syazzie! Sm0ga keTABAHAn maseh bersamaku…peace yaw~!!

Monday, 9 April 2012

puisi2 kamu hnya untukku.....

aku mohon tetap bertahan denganku..
walau apa pon berlaku..
ku mohon kau ketahuilah.
sakit disebalik senyumanku..
kumahu kau yang jd pertama 
dan tidak mahu ada yg kedua..
ku mahu kau yg terakhir..
tp tak mahu hubungan ini berakhir..
cintai kekurangan mu itu lebih mulia
ku puja kau sbg seorg insan yg sgt sempurna
mata ku tak pernah kabur
cintamu terang bagiku..
jd pelita hidupku nnt
ku cintaimu dengan adanya kamu..
~syazzmyra 4 ever......~

ombak memukul pntai..
terdengar suara2 burung berkicauan,
angin sepoi meniup lembut rambutku
tenagnya suasana ini..indahnya memukau hati..
ku termenung nun jauh disana
mengenang insan yg jauh dr diri..merindui gurauan manja
yang seskali menyakitkan hati,
merindui suara yg slalu berlagu riang
senyuman yg menghiasi bibir,
renungan mata yg meragut hatiku
walau xpernah ku lihat
namun dpt ku rasa ku sentuh hatinya dengan cintaku
ku pegang tangannya dengan jiwa ku
mana mungkin akulepaskan walau sesaat
kerna stiap lorongdlm hidupku dipenuhi bayangannya..
cinta yg sememangnya indah ku rasa kebahagiaanya
walau dengan insan yg ku rasasudah cukup smpurna
ceritera cintaku bersamanya
dia bagiku begitu istimewa..
mencintaimu spenuh hatiku, itu tugasku... trulyheart ~myra~

andai cinta itu bukan milikku
akurelakan engkau pergi
namun jika engkausememnagnya sudah ditakdirkan untukku
janganbiarkan aku ditinggal sepi
kekasih pelukka daku sejujurnya
agardapat ku nilai kejujuranmu menyintaiku
andai kau kutip seribu kerikil skalipon untuk merejam hatiku..
namun aku xkn seskali berpaling dr sisimu..
cinta itu ku lontar jauh dr hatiku
namun dalam diam cinta itu hadir tanpa kusedari..
~syazmyra~

stiap kelukaan dihati kamu ubati dengan teliti..
stiap airmata yg mengalir kamu hapuskan dengan dorongan untuk tidak trus menangis
memujuk saat aku berduka
memeluk saat aku sengsara
tegas saat akuterleka
senyum saat aku ketawa
gembira saat aku merasa bahagia
cinta saat aku kekurangan
mlengkapi saat aku memerlukan
itu laa yang aku inginkan
saat aku terjatuh kamu dtg bagaikan semangat untuk tidakterus mengalah pd nasib
kamu adalah nadi yg sntiasa berdenyut stiap saat untukku
kamu adalah kaki yg sntiasa ada saat aku berdiri mahupon mlangkah..
kamu adalah mata..tanpa kamu ku xkn nampak indahnya saat dcintai..
kamu adalah tangan tempat ku berpegang, memeluk dan merasa sgalanya..
betapa smpurna saat ada kamu....
~syazzmyra~

cinta yg dibina smakin hari smakin bahagia..
aku bahagia saat ada kamu..
kamu bagai pelangi di waktu petang
saat hidupku mula segelap malam..
sepi tnpa kamu..
dunia seakan suram tnpa senyumanmu
ku rindu saat itu sayang..
dalam hidupku serba kekurangan..
tp sbb kamulah aku menyintai kekurangan dalam hidup aku mahupun kamu...
dd yg disayangi..
tidak pernah rasanya ku mrasa cintayang seindah ini..
ku berharap kta kan tetap mcmnie..
bb syg kat dd walau apa pun yg terjadi..
smoga keikhlasan dhati dpt membuktikan hati ini benar2 menyayangi mahupun menyintaimu..
~ trulyheart myraelfira ezora s.rajuddin ~

sm0ga keTABAHAN maseh bersamaku..

telah kukhabrakan kepadaMu
segala hal betapa perit hidupku..
pekat dan wajah waktu lebih gelap berdebu lalu ku panggil namaMU
di waktu subuh menanti
dan setiap fajar menyingsing
selalu terdengar namaMu terucap..

sekalipun ku goreskan keagunganMu dalam goresan..
sbg tanda kesucian yg mempererat jiwa
Engkau tetap Yang Teragung
dan tempat segala yg bermakna..
Ya Tuhan, hanya pada keagunganMu..
sgalanya terasa lapang....

                                                       ~ LA TAHZAN.....Dr. 'Aidh b Abdullah Al-Qarni ~

bismillahhirahmannirahim...

dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Penyanyang...ku mulakan entry kali nih dengan kalimah suciMU...agar ketabahan masih bersamaku.. hari ini aku membaca wallku sndiri..untu apa agaknye eks? i guess mmg dh jd hobi sejak dulu...melihat kisah2 yang penah terungkai antara aku dan dia...naseb aku dh remove dia..kalo x mesti lagi parah jiwaku..sbb aku sgt suke baca wall die sjak dulu lagi~! mesg2 die kat inbox yg 3900 lebih tuh....huhuhu....haihhh pelaa nk jd...=')

2 July 2011...
mesti awk x ingat kan tarikh nih tarikh pe...
cm jodoh..awk amek no fon sy kat info..
xsangka sy lupe hide no fon sy..
awk call petang tp x ckp pon..awk letak..
esk awk call lagi..mlm mase tuh..
1st time denga sore awk..
sy suke dengar awk glabah bila sy usik awk....sgt indah mase tuh..hmmm...

skrg xtau laa sama ada perkenalan kita satu jodoh ataupon ape...lawak kn bile PK smla?hahahaha
takdir sebenarnya...itu yg betol...kalau dulu pnggilan DD tuh khas untuk sy jepp..tapi skrg??hmmm...
kalau dulu kata syg 2 hnya ditu untuk sy jepp...tp skrg?hmmm...betol kate sme1..,sy menangis airmata darah skalipon ia xkn merubah apa2..sbb sudah tertulis begini..

ni mesg last dr die...sblm operate pada 24 Jan 2012...kata2 puitis die hanya untuk sy dulu...hampir giler mase tuh..sy suh die postpone operate...sbb sy bercadang nk ke brunei dengan kadar segera~! die kata die akan ckp ngn dady die..tapi sbnrnya die tipu sy...operate ttp dijalankn hari tuh..hnya doa yg mampu mengiringi dia...keadaan sy? xyh nk  ckp laa cm org giler~! 2 ari sy skip mkn ubat fikirkan dia...xmkan xminum...xtdo...bersolat hajat meminta agar dia dipanjangkan umur sbb operation nih 50-50 either die slamat dengan hilang keupayaan untuk mengingat kembali masa lampau die atau die pergi meninggalkan sy slama-lamanya....takut dengan itu...sy memohon pada Tuhan agar slamatkanlah die even nyawa sy sbg galang gantinya....mmg sy pertaruhkan nyawa sy...kesannya..sy telah disahkan mengalami pendarahan otak..tp xpe sbb sy kuat untuk lawan sume tu...tidak kamu...luluh hati sy mendengar kamu nangis mlawan kesakitan...hancur hati sy saat kamu kata badan kamu dipenuhi mesin2...sy rasa setiap kesakitan yg kamu rasa sbb kita SATU...sy rasa setiap kesusahan yg kamu alami sbb kita SATU.. haihhhh.....agaknya mmg terlalu jauh mimpi membawa sy pergi...yg sadisnya sy x jmpe satu sbb pon untuk memungkinkan sy membenci kamu...sbb kita SATU.. =')


"mentari indah melihatku tersenyum
pelangi senyum mlambaiku dr jauh
rnduku bersama kasih buatmu pujaanhati
tak mampu menahan lagi
moga kenangan bersamamu x ku lupa
percayalah duhai kasih
cinta ini mesti mekar di taman hati
maafkan diri ini syg..
x berdayaku melawan takdir
hanya tuhan yg tau apa yg bermain dikiran ini.
doakan terbaik wat b.
ingatlah syg walau apapon terjadi bb tetap syg d smpai bila2
moga ada keajaiban
slm syg dr jauh. mohon doa n restu"










Sunday, 8 April 2012

Tiada lagi bidadari...

bismillahirahmanirahim....

pembuka kata dengan kalimah suci..dengan harapan Tuhan dpt tenangkan hati ini. xtau nk mula atau bergerak dr mana..semuanya berlaku secara tiba2..byk yg nk diungkap..byk nk yg diluah..tapi xtau nk mula dr mana..seberat ini ujian yg DIA bg...semudah ini TAKDIR telah tertulis..mmg benar kite xde kuase itu...hanya mampu merancang..hanya mampu memasang angan2 tapi Tuhan yg menentukan...aku terlalu lalai agaknya smpaikan aku terLUPA..hnya DIA Maha Berkuasa. Ya Allah...tabahkanlah hatiku.

kugagahkan jarijemariku untuk menulis...tentang rasa itu...xpernah menyesal dengan apa yg berlaku...cume agak terkilan sbb ia berakhir begini setelah segala ku pertaruhkan untukku pertahankan. ternyata aku insan lemah..cintaku x seagung kisah shahjehan..kasehku xseutuh r0meo pada julietnya..yg sanggup bergadai nyawa mati bersama..kerna kisahku hanya sebuah kisah dongeng yg xtau dimana puncanya...kisah putera katak dengan bidadari harus ku sedar mmg hanya kisah dongeng semata.

8 mei 2011....
tarikh nih kali pertawa awk add sy di fesbuk..
sy cari tarikh nih waktu awk dlm koma dulu..
ari2 sy bace wall awk...
smpai sy jmpe tarikh n hari pertama awk add sy di fesbuk...
bape byk p0st yg sy bace?hah..sy x penah kisah....
sbb? sy xnk kite akan lupa tarikh2 penting kita...
xpela..kini hanya sy yg perlu ingat sume tuh..
kelakar kan?hmm...
lagi klakar sy duk katil spital mase tuh.. 11 ari..demi awk..
xyah lah nk cite pnjg2 pasal 11 arituh..untuk apa kan...hmmmm.

banyak benda pasal awk yg sy tau...smpai sy xdpt cr pe benda lagi yg sy xtau...awal2 dulu awk slalu tnya knapa sy tau sume pasal awk...sy tau sbb dulu awk untuk sy n sy untuk awk. xde rahsia antara kita..skrg? xtau laa bermakna agy x sy tau sume pasal awk sbb sume dh terbalik...dulu awk suke sgt coklat..awk suke cadbury blackforest, kinderbueno..2 yg paling awk suke...ade satu hari tuh awk merungut kat sy sbb kne slalu mkn ubat..ari2 awk mkn..awk kata awk xnk lagi telan ubat2 2 sbb x sedap..risau awk x mkn ubat..,sy p0skan 3 keping cadbury buat awk spya awak xlagi rasa pahit ubat itu tapi rasa manis dr cadbury yg sy bagi...haihhhh~! byk betol kenangan manis smpai sy x jmpe cari mana pahitnya. byk yg sy nk karangkan...tapi untuk apa? hanya secebis kenangan...yg hanya sy mengetahuinya..ia xkan merubah apa2...beginilah TAKDIR hidup sy...

sy buntu..sy keliru..serabotttt~! seMUDAH ini sume berlaku kannn...
sy ase sy dh pesan awal2...hati sy nih hati katak jepp...kecik..
sy xkuat untuk sume nih...
br 3 ari lepas kot sy br denga awk kata syg sy..rndu sy...
haihhhhhh~! sy rase sy yg bersalah agaknya sbb terlalu menaruh harapan..
mengharap bidadari maseh untuk sy sedangkan dia sudah lama berpunya..
penungguan sy untuk apa agaknya yer? 
setia sy slama nih untu apa eks agaknya?
sudah tertulis sebenarnya sy begini..

seberat ini dugaan untukku..setelah sluruh hidupku hnya kuberi untukmu..semudah ini takdir hidupku..setelah banyak yg ku korban demimu...sgt tibe2 smpai sy xtau nk mula cmne...smpai sy xtau nk bgn dengan apa..sy buntu..ilang arah..br semalam asenya mengarang tinta kaseh seputih awan..rupenya sy lupa...awan xkan sllau putih sbb adanya hujan...salah takdirkah?? atau salah aku?? terlalu memasang impian dan angan menggunung . saket bila jatuh. tapi lagi saket bila jatuh tersungkur...TABAHlahhh syazzie~! TABAHlahhhhh~! 
smoga keTABAHan maseh bersamaku...~




Tuesday, 3 April 2012


Kaseh seputih awan…. Buat bidadariku.. =)

Ku coretkan tinta ini saat hati sedang berbisik…
Kasehku seputih awan..
Sayangku seluas semesta…
Rnduku x penah berakhir..
Cintaku hingga ke akhir….
Ku ukirkan lagi nukilanku…
Bila saat hati sedang berbunga..
Bila saat rndu sedang menggunung tiba..
Bila saat sayang melimpah kedasarnya…
Cintaku masih tetap utuh begini…
Hingga ke akhir..
Nukilan ini bukan hanya untuk cerita indah…
Ia untuk mengenang erti kepayahan masa lalu..
ia untuk mengenang erti kesabaran dan ketabahan kamu bersamaku..
ia untuk megenang sejauhmana teguhnya cintaku…
hingga ke akhir…
ku pejam mata….
Ku rasa kamu disegenap ruang hatiku…
Aku tau kau ada..
Disuatu sudut…dalam hati…dlm diri..
Setiap darah yg mengalir..setiap nafas yg dihembus…
Aku tau kau ada…
Sbb antara kamu dan aku..
Hanya jarak yg memisahkan..
Bukan hati kita…kerana…
Cintaku hingga ke akhir…..


^__________^ putera katakk <3 bidadariku damn much!

video

KL-JB wif l0ve........


Entry blog kali nieh…hmm berkisar tentag perjalananku ke KL..wif love…*k0non…huhu. Tujuan asal hanya satu…aku x nk pertaruhkan persahabatanku demi hal yg tidak masuk akal…*semua atas kebod0han sndiri..adeh. xde pasal cr pasal cenggini laa jadinya…persahabatan mmg sgt pentig bg aku..so, aku ase tndakan nih adalah yg paling tepat…last minute pnye plan…24/3/2012…amek tiket pagi kol 8.30 trus cabut ke kl….lam bas jd budak bek ade awek sblh p0n x pndang langsung..*cmne nk pndang saket kpale kot aku spjg perjalanan..huhu..maap aweks x smpat nk ngorat kamoo…muahahha. Jam 2 ptg smpai kat stesen s.alam..ingat gah sgt….upenyer l0ko jekk…keh3..*jgn mare org shah alam. 30 minit tunggu ngn kelaparan akibat x mkn dr smlm nye…akhirnya dijemput juga aku dengan segala hormatnya oleh taik0…keh3.
Kat s.alam tumpang umah wan… *thanx a lot laa br0!...tingkat 18 tuhhh…ase cm atas langit…pemandangan mlm mmg superb! Nampak I-city tersergam indah..untunglaaaa…teringat aku dulu dok pantai dalam..pemandangan loji indahwater yg asyik mengepam bila tibe masenye…oklaa tuh…ase gak cm berada di tepi tasik titiwangsa…ahaks.

Misi pertama menuju the curve…slesai pape yg ptt..taiko g solat sumenye…gerak ke tempat yg dituju. Skali salah info laa bukan kat lam the curve..tp kat luo! Huhu…jenuh jalan…dh laa salah arah memula..naseb de pakguard kat the curve tuh…nek melecet kaki aku~! Waaaaaa taiko nye pasal! Luo dr tesco damansara…sebelah petr0nas…burger king tersergam indah..itulah tempat yg kita cari!!...masuk2…saje wat c0ol…slumber… die terkejut beruk kot…ngah bz atur event untuk besday party budak2…lame gak duk sementara leh bercakap…dr duk atas kerusi higga duk ke sofa…x byk ckp p0n..*die jual mahal…yg nk jd kemarahan taiko dilayan pnye bekk.. aku?? Hampehgas..kesabarannnn.
Teman taiko buka pose..after maghrib plan ke dataran s.alam.. odw ke parking kat the curve jmpe kdai bunge~! Actually mmg sjak dtg nk beli..tp kdai 2 x jmpe..balik plak leh jmpe..pe lagi…1/2 dozen buga ros putih ku beli tanda ikhlasnya untuk meminta maaf….

                                                  r0s putih tnda kemaafan n persahabatan

Mlm yg dijanji..after mandi sume…kami..(aku,taiko, wan n wifey die..) gerak ke dataran tp malangnya full~! Huhu….tukar tempat ke dataran near plaza alam sentral…lepak situ..cari pnye cari…betol2 depan dataran…munge smbunyik kat blakang…*sume pndang kot aku bwk munge…ase betol kegentlelanku..ahaks~! smpai2 trus bg munge…*naseb x mlutut jek..kang gempak plak kang…keh3.tgk die hepy jek…so its considered my apologize were accepted~! Yeayyyy!...mlm 2 ramai gak kumpul…best gak..jenab p0n de gak..haaaa..ni tujuan kedua ku dtg kl~! Sp0ngebob! Haha….lawak betol..beriya2 aku belikan si jenab nih sp0ngebob….sbb sp0ngebob laa ktorg agak rapat di FB….bukan nk ngorat jenab ehh..ikhlas kot..*coz aku p0n suke bende2 comel neh..so x salah laa nk blikan die sp0ngebob..,bear n coklat! Sweet jek budak jenab neh…al0lololololo..ase cm nk cubit2 pp dieeee…grrrrrrr! Ahaks.

Lepak2 kat mamak smpai kol 1..sepanjang tempoh 2 byk yg dibualkan n paling truk~! Aku laa kne kondem abes2..romeo, player, sume kne kat aku…huhuhu. Ayat pedas2 siap ngn bom lagi di arah bertalu2…ase cm kne mishingun jepp..adeh..mmg penat tangkis sume peluru *naseb aku tererkan…keh3.. taiko plak x abes2 ngungkit pasal x bawak hadiah kat die~! Adehhh…3 tahun kot aku kne denga…adusssss….panas tinge..tapi paling panas bile die kata ‘r0meo x romeo kakak die nak..adik p0n die sapu…’waaaaaaa sy nak balek JB aritu gak!!!!!!! *terkena aku…ingat abes dh..ingat maap diterima dh..upenye tembakan terakhir ade agy..terusss tepat ke lam hati…adehhh..pedih. *spe suh ko cr pasal kannnnn….naseb laaa. Hal x disngajakan kan kot…perasaan mane leh nk duga…arini kita suke org 2..esk luse kte leh suke org len plak…tapi suke x bermaksud cinta kan? Suka sbg kawan..,suke berkawan…len kali cube jelas sket konsep2 2…huhu..*pndai slhkan org balik..= p tp kire ok laa sbb aku ngaku kan..n brani admit kesalahan… 2 yg penting..jadi org kalo salah kite brani ngaku salah! X rugi ponn even kadangkala akan mengeruhkan situasi tapi kita ada akal kan..sume org mlakukan khilafnya..minta maaf n janji xkan ulangi lagi..,insyaAllah org akan maafkan kita. Tapi lepas 2 kalo ko wat lagi mmg nk cr nahas laa bro! sndiri mau ingatlaa…xde dh munge2…bg umah p0n lom tentu jalannn trick ko!huh…so byk pengajaran yg aku dpt dr kes nih….secara kesimpulannya…dh ko ase ko pandai,jgn seskali wat perkara b0doh! Kan x pasal2 kne dhhh…..huhu.

Ahad., plan k balik arini….tp kuo pon lewat dh..nk g jmpe wawa si adeq mucuQ lagi…then decide postpone balik esknye…amik wawa kat bukit jalil n bawak lepak begerking..bg die jmpe ‘kakak’ die…lepak2 situ.., mkn2..ngorat aweks begeking….hahahahaha. aku xxde adek kan…so ase laa cm org2 beso bile jalan ngn wawa neh…*bak kate die bodyguard! Hampeh betol si wawa nih…xpelaaa die kan budak kecik..siyes kecik kot~! Hahaha…duk begerking best~! Cm vvip..3 jam kot lepak situ..siap leh ngorat aweks kaunter agy…owhhhhh wen2…owhhhh bunga….c0mey dowh~! Sembang2 ptg…byk aku blaja dr taiko..thanx a lot! Untung kot de taiko cm die! Bangga ngn semangat die..tapi sygnya..ada yg x tau hargai..bila laa taiko aku nk bahagia~! Sabarlaa…Allah maha mengetahui sgalanya..seperit mane hidupmu…ingat Allah sntiasa bersama…hikmahnya, alhamdulillah…die sntiasa dekatkan diri dengan Nya…m0ga pengorbanan ko terbalas…n org yg wat ko 2 dpt balasan setimpal~! Jangan berlagak menndongak kelangit smpai tidak takut akan balasan Tuhan...jika hari ini kau berada diatas xkan slamnaya kau diatas..bumi berputar begitu juga masa…n bila smpai waktunya..,terimalah KARMA dr Tuhan yg Maha berkuasa…sesungguhnya d0a org teraniaya itu mendapat perhatian dr Maha Pencipta! Ini bukan suatu sumpahan mahup0n doa..tetapi ini kenyataan~! Nak x nk harus diterima sbb sudah tertulis yg jahat akan dpt balasannya!.... *ingat 2…aku berdiam aku xbalas perbuatan korg bukan sbb aku takut~! Tp aku hormat taiko sbb 2 yg die mintak..kalo ikut hati aku lame dh korg aku kerjakan…br kite leh tgk spe PENGECUT yg sebenarnya! Stiap kali hati aku panas taiko slalu pesan..’amek wuduk..Allah sntiasa bersama kite…’ hmm… harap aku leh terus bersabar dengan apa yg berlaku pd ko…

                                                                 ~ KAMI ~

                                                           wawa mucuQqqq~!

Mlm paling besh~! Blaja men p0ol….yeahhhhh~! ajak arn kuo skali….1st time tuh…bolela…amatur lagi kan. Bola x masuk.., bola lompat.., jatuh tergolek2 kat bawah..sume ade~! Hahaha malu kotttt….lawan taiko kalah..lawan arn kalah gak tapi tipis laa..satu bola jek pon..huhu…*naseb ko jek tuh arn..huh! hepy n fun laa blaja p0ol even de perkara yg memBENGANGkn aku berlaku…its ok..leh settle tepi…hantar wawa balik umah…smpai kol 12.30 kot kat umah die..gentle x gentle ktorg laa kan..hantar smpai depan pintu umah..,jmpe mak die..,mintak map sume..then baliklaaa….odw balik singgah mamak mkn~! Lapa kot…1 lbh gak smpai umah wan…lepak2 cite2 jap ngn taiko..luah perasaan kat die..then tdo..taiko pon x sehat..kesian die…

                                                        terer giler men p0ol....amatur shj.
                                                                   

Isnin…my journey's end here….taiko x dpt anta balik awal pagi even x sehat..kne g keje..naseb wan cuti…housemate die pon balik dr kg..’bear’ knal lg sorg membe.heh..yg nk jd cite nih bual pnye bual upenye die knal ngn ex housemate aku dulu~! Hahahahaha..giler kecik dunia neh! N paling mengejutkan die kate housemate aku 2 songsang! OMG napelaaa aku xtau..hahaha…3 tahun kot duk ngn die tapi x sedar…mane taknya..aku pn sorok2 mase tuh..kat U pakai tudung kotttt…keh3. tapi nampak gak laa pelik die 2…die cm open sket kalo cite pasal gay ke lesbian ke..x cm membe2 yg len yg kutuk2 dak2 cmneh..huhu. tiket bas 9.30 after sarapan truss bertolak balik ke JB..spnjg jalan tdo jelaaaaa….lgp0n aku tdo smlnye 3 jam jek kot..nantok gilerz! Rumusannya…perjalanan dr JB-KL-JB wif love…berbaloilaa…..byk yg aku dpt..byk yg aku blaja n yg paling penting dpt slamatkan persahabatan aku~! 2 yg paling penting kan… ‘baka kata s0me1….x rugi p0n kalo kita bg die menang..ngalah bukan beerti kita kalah kan?’ Sy akan ingat kata2 kamoo smpai bila2…. =)