Wednesday, 23 May 2012

istilah "cuba"..... ada ke??huhu

salam sume...~!

lama x menulis.... kalo tulis p0n asyik tulis sedih jepp memanjang...*ntahpapelaakauneh.. okeh! start's new life~! buang kesedihan cr kegembiraan!! yeahhhhh!! *cemangat!. untuk intr0 kegembiraan neh....hmm.. smlm pg intebiu..huhu.. alhamdulillah berjalan lancar...n ade cam bau2 nk dpt... *hope sgt dpt!... mmg nk sgt dpt...2 jelaa yg leh buat impian aku tercapai.... skrg sume kerjaya 1st~!....l0ve?? nntlaa...x fikir lagi... cr duit byk2..kumpul harta br fikir CINTA~~... nape aku ckp cm 2? hmm...aku x pentingkan fantasi...aku pentingkan REALITI~! berjanji hidup semati...memasang impian dan angan2..sume dh basi~! xleyh pakai dh....hidup dalam dunia nyata...xm0 dh aku cinta jarak jauh...susah nk caye~! kalo nk cr cr dekat2..yg leh jmpe..yg leh g h0liday sesame..yg leh bina kenangan antara aku dan die....*wahwahwah... sbb tuh kne kumpul harta dulu...supaya..sesiapap0n 'cinta' aku di masa depan...akan ku pastikan dirinya begitu berharga...*muahahaha..cm iklanpr0duk kecantikan plak..ahaks~!  aku mmg tau cinta cmnih mmg xde kesudahan...xde penghujung...tapi...nk wat cmne...blom terbuka hati untuk berubah...keh3~! *p0yo jepp....

okeh..berbalik pada tajuk entry aku...*haha..nkstat dh.... ada ke istilah 'cuba' dalam dunia cmneh?? aku pelik bila ade org kate nk 'cuba'... untuk apa ehh 'cuba' 2? kalo untuk suka2 nk rasa bek xyah laa...*kelak kang mkn diri sndiri...~! abeh kalo dh lepas 'cuba' 2 nk watpe eks?? nk jdkan pengajaran? pengalaman? untuk apa?? haihhhh~! pelik kan.... cinta itu suci...walaucmnep0n keadaan nye..xkire laki ngn pompuan ke..laki ngn laki ke..,pompuan ngn pompuan ke...dh name CINTA....itu adalah suci. yang x suci org yg bercinta tuh. s0, kalau berniat nk berCINTA n involve dalam dunia cmneh...kena faham2 laa bahawa cinta itu suci~! berniat men'cuba' seolah2 mempermainkan cinta tuh! abeh org yg dicintai kelak cmne?? kan x haru namenya? *korgfhmxpeygakuckpneh??haha.~~ pelik org sebegini.....hmm..

berdiskusi tentang HATI~ hanya diri sendiri mengetahui sejauh mana kebenaran tentang HAti...adakah kita jujur dengan hati? adakah kita faham apa yg bermain di HATi? adakah rasa kita sama dengan apa yg ada dlm HATi? hanya kita dan Allah saja yg mengetahui....sbb itu jujur itu sgt penting.....jujur dengan hati sndiri...jadi diri sendiri...xperlu jd org len sbb kelak kita yg saket....penat menjadi hip0krit...hidup dlm dunia fantasi.... =) *skali dh skema skema habis~! ahaks.

berdiskusi tentang RASA~ hanya diri sendiri yang mengetahui sejauh mana rasa itu ada...adakah kita jujur dengan rasa itu?? adakah kita faham apa yg kita rasa? adakah rasa kita sama dengan apa yg ada dlm hati kita? hanya kita dan Allah saja yang mengetahui sejujurmana rasa itu.... letih berpura2...hidup dlm kepalsuan.. =) *skali lagi..skema ayat~!hahaha....

berbicara tentang CINTA~ hanya diri sendiri yang mengetahui sejauhmana cinta itu bersemi dalam diri....adakah kita jujur dengan cinta yg ada? adakah kita faham tentang cinta? adakah cinta yg kita rasa itu cinta yg sebenar? adakah cinta yg ada itu cinta yg kita mahukan?/ hanya kita dan Allah saja yg mengetahui sejauhmana keb0lehpercayaan cinta yg hadir dlm hidup kita..... sbb.. CINTA itu lahir dr HATI...dengan satu RASA.....=) *pehhhh!!terer giler aku wat ayat~! ahaks.



# CINTA hadir bukan untuk diperMAINkan........peace yaw~! ^___^






Wednesday, 16 May 2012

kebenaran ada dimana2

salam....

La tahzan.... jgn bersedih..kerana Allah sentiasa bersama kita.. =)

hari ini.....
akan ku buka satu lembaran baru...
tiada lagi kisah kau dan aku...
kisah kita hanya dongeng semata....
sbb ia lahir dr kata dusta...
namun aku bersyukur...sbb Allah sentiasa bersamaku.. =)

kamu terkejut knape sy tau?
hmm...sbb kebenaran sentiasa ada...
sbb Allah sentiasa bersama org yg dianaya...
sbb Allah kaseh akan hambaNya...
kamu kata kamu xberpeluang untuk trus terang...
haha... sy tergelak sndirian..
banyak peluang dn ruang sy telah berikan..
namun adakah kamu manfaatkan?
bila pertanyaan diajukan...
kamu hanya jawab ia x spt apa yg sy fikirkan....
apa agaknya tujuan..
mungkin kamu hanya ingin bermain dengan perasaan...

sy xpenah mintak byk...
sy xkesah awk x ingat sy..
sy xkesah awk x perlukan sy...
sy cuma perlukan kejujuran...
besar sgt agaknya permintaan....

awk menangis....untuk apa agaknya tangisan itu?
untuk kata2 dusta yg penah awk taburkan?
untuk kata setia yg telah sy hamparkan?
atau untuk rasa bersalah yg awk ucapkan?
haha...~sy masih tergelak sndirian....
syukur sbb Allah masih sentiasa bersama....

spt apa yg sy telah ckpkan....
sy akan lupakan semuanya...
lupakan kisah kita...
lupakan sejarah kita....
untuk setiap apa yg pernah sy korbankan dulu....
meski awk xingat....
xpe..sy halalkan semua...
sy redhakan.....
dengan penuh keikhlasan....

jujur itu sangat penting...
jujur itu tiang perhubungan..
xkira laa hubungan sebagai apa skalipon...
kamu xkan tau bila kamu akn disakiti...
kamu xkan tau bila kamu dikhianati....
kamu hanya akn tau seandainya kamu rasa sndiri....
Allah Maha Mengetahui apa yg tersirat dh tersurat...~


#biarmukaxensem,biarmukexcantikasalHATIkitabaek.... =)
 m0od: sudah cukup2 sudah~!





Monday, 7 May 2012

~ Rasa ini....~

salam sume....

alhamdulillah pagi nih aku masih lagi boleh bernafas..menghirup udara segar..mengamati keindahan subuh ciptaan Tuhan...subahanallah...Maha Suci Mu Tuhan yang telah memberikan rahmat ini...sgt bersyukur sbb masih lagi mampu bernafas dan tersenyum di bumiMu.... =)

hujan pagi nih...pagi yg suram...mendung di langit..seolah2 mengerti apa yg aku rasa....
mlm semalam...sy xtau knapa sy nk sgt call awk....lebih sebulan sy cuba untuk menghindar...
berharap dapat melupakan awk...berharap dapat membuang nama awk dlm hati sy...
tapi...sy x mampu...sy call awk... ya Allah~! betul2 sy rindu suara awk....sy gagahkan diri untuk berckp dgn awk...walau x mcm dulu....sgt janggal rasanya..., sy x byk ckp berbanding awk...sbb tidak terluah dgn kata2...sepanjang tempoh itu sy cuba untuk menahan diri sendiri...

awk menangis...menyatakan perasaan bersalah awk pada saya...rasa bersalah sbb buat sy cmni...
seperti yg sy ckpkan...awk x perlu rasa sume itu, sbb ianya adalah TAKDIR hidup kita...
awk menangis...sayu hati sy...kalau dulu tangisan awak adalah perkara yg paling sy xnk dengar di tlinga sy..sbb hati sy sangat saket bila mendengarnya... sy xmau awk bersedih sbb sy...sy xmau awk bersedih kerana perasaan bersalah awk pd sy.... i'm str0ng enuf 2 faced all dis...percayalah~! sy kuat untuk ini....awk x yah risau pasal sy...sy janji.., sy kuat untuk sume ini.... lama xdengar tangisan awk...rndu~! jahatkan sy...hmm..

even kita xde apa-apa...awk mintak sy truss call awk.., sms awk..bercerita dengan awk...
tapi sy ckp ngn awk...sy takut sy x mampu nk wat sume 2...
awk tnye sy knape? sbb sy takut sy x dapat nk tahan hati sy....sbb sy takut sy x dpt melepaskan awk pergi dr hati sy...itu akan membuatkan sy lebih saket...bila awk xleh pergi dr hati sy..sdangkan hati awk bukan milik sy...itu akan lagi buat hati sy saket....biarlah sy begini....berilah sy masa untuk sume ini...kehilangan awk secara tiba2 byk mengubah aturan hidup sy...even agak kelam kabut sket tp insyaAllah...sy akan cuba aturkan nya kembali menjadi seperti sedia kala...sume ini lebih mematangkan sy...

tnpa sy sedari..., airmata telah membasahi pipi...mungkin terlalu merindu barangkali...
awk ckp ngn sy supaya jangan nangis...sy kne kuat...
ketahuilah tangisan sy bukan sbb sy lemah..tp sy terlalu rindu awk...sgt2~!
masih jujur dengan rasa ini...
walau rndu dan sayang sy hanya dr kejauhan...
sy bahagia bila tau awk bahagia...
sy slalu mendoakan terbaik untuk awk...
mungkin sy belum cukup sempurna untuk awk..
xpelah..itu TAKDIRkn...

awk ckp kat sy...mungkin sy akan dpt sme1 better dr awk lepas nih..
sy gelak...n just ckp..'insyaAllah....h0pe so.." =) awk tnye knapa sy gelakkn?
sbb sy xtau If sy akan jmpe or sy ada 'luck' untuk itu....funny ryte?
awk anugerah terindah yg penah hadir dlm hidup sy...
walau sy dpt pengganti p0n slepas awk...tp ttp xkn dpt ganti awk di hati sy...itu sy pasti~! =)

di akhir perbualan...sy pnggil awk bb...then senyap..
awk tnye knape sy senyap....sy ckp sy rndu nk pnggil awk cm 2...
then awk pnggil sy..."DD" ya Allah~! hanya Tuhan yg tau perasaan sy masa 2... sy sgt2 rndu dengan pnggilan tu....sgt2 rndu....laju airmata sy kluar....thanx sbb bg sy denga lagi pnggilan 2...thanx sgt2~! mlm smlm sy tdo lena.....

walau awk bukan milik sy lagi...
walau byk benda yg masih lagi sy sangsi...
walau saket dada ini...
walau sesak menahan rasa ini...
ketahuilah....sayang sy x pernah berubah...
masih sama seperti dulu...

"Letting go of someone dear to you is hard, but holding on to someone who doesn't even feel the same is much harder. Giving up doesn't mean you are weak!
It only means that you are strong enough to let go!"



~I'm sorry I couldn't be perfect, sorry I couldn't be the one for you, sorry I couldn't share your dreams, sorry for everything and most of all I'm sorry for loving you~


*sedetikxpernahmelupakanmu....... =)




Saturday, 5 May 2012

5 May.....

salam sume.....

bl0g aku dh lari dr matlamat asal....huhu... *nihsumesbbkefrustanakulaaneh..huhu. blog yg spttnye fun dh jadi cm blog 'perkuburan cinta aku laks' haihhhhhh~ tpkan blog aku..aku pnye suke laaa..kan..kan.. *muahahahaha (gelak evil) x suke xyah bace..senang~! sesimple ABC...haha...aku nk mengenang agy b0lehh??

5May.....
ini tarikh yg aku tunggu2 dlm hidupku...
tarikh istimewa untuk kamu...
beerti buatku...
dulu...aku berharap aku akan jd org yg pertama...
berkongsi segala2...
kegembiraan kamu...kesedihan kamu bersama...
berharap kita kan membina kenangan ini bersama...
memimpin tangan kamu hingga ke akhirnya...
membuat kamu menjadi paling istimewa...
jauh angan2...
aku hanya mahu kegembiraan bersama kamu...
bukan kesedihan dan keperitan...
aku masih jujur dengan diriku...
masih spt dulu...slalu meningati kamu..merindukan kamu..
disaat aku rasa aku telah tabah untuk melupakan kamu..
tp ada je smething yg mengembalikan ingataan ku pd kamu..
hati masih tidak membenarkan kamu pergi jauh dr aku..
saket...
betul kata kamu...aku berjaya remove kamu dr FB...
tapi aku maseh tidak berjaya meREMOVE kamu dr hati ini...
perit...
mengenang apa yg terjadi mmg memeritkan...
memerlukan seluruh hidupku untuk melupakan...
menjadi sang pencinta yg setia bukan jaminan kebahagiaan...
meski sluruh hidupku pertaruhkan..
kamu bukan milikku lagi...

~~"letting go is another way to say i l0ve u so"~~

d0ne~! cite sedihku..luahan rasa ku....setakat nih jepp....next entry xnk dh sedih2~! biar kesedihan aku simpan dlm hati...biar hanya DIA Yang Maha Mengetahui.....
perjalanan hidupku sudah ditentukan..
x pernah sikit p0n rasa menyesal untuk itu...
kamu ttp anugerah terindah buatku..
sesaket manap0n hati ini kamu buat...
sebyk itu juga rasa sayang ini pada kamu....
tidak pernah berubah....
x akan pernah berubah..... =)