Wednesday, 21 March 2012

Nilai sebuah persahabatan..bagi AKU


Aku slalu ckp..once aku bersahabat…slamenye die akn tetap menjadi sahabat aku..slamanya..even die 2 siapa..,bagaimana..,atau telah melukakan hati aku ngn sebegitu teruk p0n aku akan still anggap die sahabat aku..sbb bg aku..sahabat sgt penting~! Biar aku xde kekasih tp jgn aku hilang sahabat…

Sahabat bg aku adalah seseorg yg boleh aku jdkn tempat bersandar bila aku susah atau p0n senang..bersandar bukan bermaksud menumpang tp aku nk some1 ade untuk denga aku..faham aku..care aku..syg aku sbg sahabat. Untunglaa kalo bole cr cm 2..hmm..

Kamoo…

Sy x pernah ungkap perkataan menyesal sejak mengenali kamoo…kamoo nk tau knape? Sbb sy sgt2 menghargai kehadiran kamoo dlm hidup sy….sy xpenah kate menyesal untuk syg kamoo..kamu nk tau knape? Sbb sy mmg betol2 syg kamoo sbg org yg paling rapat dlm hidup sy.. sy pernah menyukai kamoo…kamoo penah hadir dlm hati sy tnpa sy paksa…ia lahir dr hati tulus sy…kamoo menolak sy..,xpe, sy trime dengan hati yg sgt terbuka sbb sy tau sy x layak untuk itu..hanya seorg budak mentah untuk tagih cinta dr org seperti kamoo…mungkin kamoo xyakin sy boleh jaga kamoo…xpe..sy trime sume 2 ngn hati yg sgt terbuka…

Satu saat…sume berubah…kesilapan telah sy lakukan…mungkin sy x sedar akan hal 2..x slh bg sy tp slh bg kamoo..maaf coz x memikirkan perasaan kamoo masa 2..beribu kata maaf telah sy hadirkan…tp kedinginan kamoo yg sy dpt..kamoo kata sy dh hilang separuh dr diri kamoo…ya Allah.., hancur hati sy..menangis sendiri..sy xtau keadaan ni boleh jd serumit ini..sy still perbetulkan diri sy..mencari dimana kesilapan sy yg betol2 sy xnampak…dlm kesamaran kata2 kamu…sy telah menyakiti hati kamu..tp sy xpasti apa kesalahan yg telah sy lakukn sbb kamoo x pernah nk betau sy…

Sy cube perbetulakn keadaan dengan harapan keadaan bertambah baek namun….skali lagi x berhasil..kamu mengatakan sy kongkong kamu..padahal sy hanya membuat satu andaian sahaja…sy x sentuh p0n org kesayangan kamoo…yer mmg sy xde hak~! Dr dulu pon sym mg xde hak…sy kecewa ngn kamu sbb kamu masih x mengenali sape saya…thanx..tp sy cukup sgt2 mengenali kamoo.. =) sy xpenah menyesal untuk itu..

Nampak gayanyer sume yg sy lakukan tidak akan berhasil…kerna kamoo xpenah memberi sy peluang dan ruang unruk itu..sy berusaha demi hubungan ini..tp tidak bg kamu..hanya mencari silap n salah sy…memang sy pernah salah n sy akui kesilapan sy…sy cube perbaiki diri…sy cube untuk focus kpd smething yg pernah sy tertinggal dulu semasa bersama kamoo..sy akui sy cuai..sy lalai..tp tanpa kamoo memberi kerjasama pd sy..slamenya kite akn terus begini…tinggi sungguh eggo kamu…lebih sanggup perhubungan ini hancur dr merendahkan ego sndiri..xpe…sbb sy kenal kamu…sedaya mungkin sy rendahkan ego sy serendah tapak kaki…xpe..mungkin sy perlu beralah agar hati kamu lembut..tapi…

Hari ini.., kamu kata kamu semakin membenci sy….thanx untuk kata2 itu…seperit mane hidup sy sepanjang kenali kamu..sebyk mane airmata titis kerana kamu…sesakit mane hati sy dibuat kamu…sy xkan ungkap perkataan2 cm 2…terima kasih untuk itu. Tp sy x pernah menyesal mengenali kamu sbb kehadiran kamu sgt bermakna buat sy. Kamu benci sy? Hmm..baguslah…sy xperlu sgt memikirkan tentang kesedihan kamu saat sy xde satu hari nnt… =) bila saat itu tiba.., dan bila kamu sedar akan segalanya…sy xkan bangun skali lagi untuk teman kamu berbicara.., mendengar keluhan kamu…menongkat bahu sy untuk kamoo..melindungi kamoo dr apa saja..bergelak ketawa dengan kamoo…paksa kamu denga gurauan2 bodoh sy…kerana yg ada hanya nesan sbg tanda yg sy pernah kamu kenal dahulu… =)

Sy x penah membenci kamoo walau apapun terjadi antara kita..sy masih sy yg dulu..yang menyanyangi kamoo..yang bersedia membantu kamoo dlm apa jua situasi..
Sikit p0n sy x berubah….sejuta kemaafan sy pinta andai kesilapan2 bodoh sy telah byk menguris kamoo..tp percayalah sy bukan berniat begitu..sy hanya manusia biasa yg banyak khilafnya…tanpa sy sedari sy telah menyakiti hati org yg sy sygi…maaf untuk itu…lepas nih kamoo xkn denga lagi pasal sy sbb sy akn pergi dr hidup kamoo..sy xnk dikata sbg pengacau dlm hidup kamoo…sy harap kamoo bahagia dengan apa yg kamu pilih…sy hanya mampu doakan yg terbaek untuk kamoo dr jauh…thanx sbb sudi wat sy sbg bff kamoo..sy sgt2 menghargainya…x byk dpt sy Bantu mase pegang title 2 malah buat kamoo saket hati jek..maaf skali lagi sbb xdpt laksanakan tanggungjwb itu…

Sy xpenah menyesal mengenali kamoo..,syg kamoo…. =)

Thursday, 8 March 2012

terluka.....rasa cm satu penghinaan kot..hmmm

pelik ngn mentaliti dunia skrg~!...mmg dose aku songsang..aku tau mmg d0se...korg penah pk x? korg ingat aku nk jd cmni ke? perasaan tu lahir dlm jiwa...aku sendiri xtau cmne nk ubat...kalo aku tau korg ingat aku nak ke?? huh~! saat kita dilahirkan..perjalanan kita telah ditentukan...penah korg pk x? ape hikmahnya org cm aku lahir kat dunia? penah korg pk x itu mungkin satu ujian Tuhan untuk aku...org normal pon xkn mendapat rahmat seperti ni tau~! k0rg pe tau?? cube cite kat aku..bape ramai budak normal rosak?? cube cite kat aku bape ramai budak normal terpesong akidah?? atleast walaupon aku cmnih..aku xwat sume 2...aku still jaga adab..aku still ikut pegangan agama...aku xmelampau batas2 islam...yg jadi salah aku just mintak kaseh syg dr kaum aku...2 jek..salah ke kalo nk kaseh syg 2??? aku x mintak pon peluk cium...aku just nk de org care n syg kat aku...2 je??? d0se beso sgt ke???

org2 normal mmg sucks! len kali jangan judge seseorg terlalu cepat...kenal hati die dulu....korg tgk aku cmnih jap jek dh nilai aku jahat...yer mmg aku jahat...so wat??? mmg aku emo...mmg aku sensitif...rase terhina kott...kalo xnk 2 fine aku leyh trime...xde laa ase saket sgt kot tp jgn hina aku leh x?? aku sedar diri...cukup sedar...xyah nk ingatkan aku byk kali p0n...aku tau lame dh....gurau boleh tp bg aku ade hadnye kalo ia mlibatkan kecelaruan jantina aku nih....aku mmg siyes xleyh trime...sbb nampak sgt org normal pk singkat~! len x pk dulu sblm ckp....aku p0n kalo ckp..gurau2 gak..hati org still jaga beb...kite xkn tau sama ada kata2 kita 2 bakal guris hati org len...s0..., moral of da story: plissslaaaa mulut 2 jgn lebih laju dr otak bole x?? think b4 u speack out~! sekian terima kasehhhhhhhh. huh~!


                                                         BETOL2 AKU ANGRY NIH~!

Friday, 2 March 2012

ceritera cinta....*kisah d0ngeng Putera katak....

bismillahirahmannirahim....

pembuka kata dengan kalimah suci...sm0ga Allah merahmati kita...
saat ini...kukumpul sume kekuatan untuk menulis....menulis satu ceritera tentang kita...dongeng atau impian?? yg pastinya...akan jadi sebuah mit0s sekejap lagi....*sadisss pengenalan nih...
kamuku kenal saat aku buta....buta menilai cinta...buta kerna terlalu percaya cinta yg membuatkanku akhirnya jatuh tersungkur sendiri..mujur ade sebatang mancis...even aku buta...tapi masih ada cahaya sikit yg dapat menerangi hati... *xfhm mksud tnye k...huhu adeh. sedikit ruang dihati ku buka....ku simpan satu l0t corner untuk kamu...dekat di sudut hati...simpan rapi...sbb...kamu impianku....

7 bln menyulam kaseh bersama...bukan satu tempoh yg singkat....byk kita lalui n tempuh bersama...suka duka..,jatuh tersungkur...senyuman gembira...kata2 cinta...seolah2 impian sang putera hampir menjadi kenyataan...sang putera mengimpikan akan ada puteri yg sanggup berada disisinya walau ape pon terjadi...lantas itu janji diucap... "walau apepon yg terjadi ....ingat..sy tetap sayang kamoo smpai bila2..." seribu batu pemisah kita...sejauh mana langkah kita...sekencang mana larian untuk mendapatkan kamo...namun kini hanya tinggal kenangan...sang putera redha dengan kehendak takdir...mungkin ini bukan jalan untuknya...mungkin dia bukan yang terbaek untuk puteri secantik bidadari...*kan...dh jd kisah d0ngeng dh...hmm.

sy mengaku sy jahat...sy mengaku sy nakal....tapi saya hanya punya 1 hati....
sy mengaku sy x sempurna..sy mengaku sy bukan yg terbaek...tapi saya hanya punya 1 hati...
sy mengaku sy slalu saketkan hati kamoo...sy mengaku sy slalu buat airmata kamoo mengalir sbb sy...
sy mengaku sy byk buat silap...n sy minta maaf atas kesilapan sy..
sy bukan seorg munafik yg x pegang pd janji...
sehingga akhir nafas sy skalipon...sy akan sayang kamoo xkirelaaa bagaimana skalipon status hubungan kita...
kerna......bagiku janji ttp janji.... =) *hmmm....

ku doakan kamoo slalu bahagia...
ku doakan kamoo slalu sihat sejahtera...
ku doakan yg terbaik buat kamoo
kerna..bagiku.....kamoo anugerah terindah buatku...
simpan kisah kita hanya dalam diari kamoo...
diari yg bakal menjadi sejarah kita...
supaya satu hari nnt..kalau kamoo bukak diari tu..atleast ade namaku yg boleh kamoo ingati..
kenangan? hmm...xpe,,,biar kenangan 2 ku simpan dalam hati...
jangan dipaksa diri kamoo untuk ingati...
 * kisah kita bakal jd mit0s sekejap lagi....

pergilah sayang jika itu mahumu...
ku redhakan pemergianmu...
walau saket di hati..
walau sesak nafasku ini..
walau sebaldi airmata kau ku tangisi...* =').
kisah kita mmg akan jadi sejarah...
kau kan ku kenang...
just aku berharap aku akan diingati.... *hmmm...

# tamatlah ceritera tentang putera katak......the end 0f da day....katak duk sorg2 jek..xde spe kat sisi die.....hmmmmmmm. *sadis sungguh cite nih....

Thursday, 1 March 2012

pEngenaLAn....huh~!

bl0g nih diwujudkan sbg PEMBALASAN KEDENDAMAN aku yg geram ngn blog aku yg cm hampeh dibuat oleh g0ogle! penat2 aku luah rase akhirnya blog aku xleyh pakai~! cm x saketkan ati aku...huuu...so, bl0g baru nih leh laa sket ubatkan hatiku yg duka lara nih...banyak benda terpaksa aku pendam disebabkan blog lame aku yg xleyh pakai! huh.....*sakit ati tahap cipan..hampehgasbetol! oleh yg demikian entry pertama untuk blog aku yg baru lagi 'bakal chanteQ' nih....dimulakan ngn perasaan x pueh hati pada g0ogle..*hampeh lagi...org mula ngn entry bebunge laaa..huuu. hah~! xkire laa...blog aku kan aku pnye suke laaaaa...huh~! *xpenah dibuat dek org ko nih...keh3...ok, abes cite pasal keGERAMAN aku......*abes dh geram. ahaks. =)

j0urney through my lenses....
blog nih akan memuatkan/ menceritakan (skema ayat..wekkk~!) sepanjang perjalanan hidupku bersama ngn kamera terchinnnta...hukhuk.....pernah denga x bahawa satu gambar bole menceritakan 1001 kisah kehidupan manusia?? dats y i love ph0tography damn much~! *cececeh....omputih berabuk...ahaks


                                                              nih lerr mR Oly......heeeee

dengan gambar kita leh cite pasal kehidupan...,leh tergambar kasih sayang..leh terpancar kedukaan..,kesedihan..,kegembiraan, kesengsaraan...hmm...seribu satu perasaan leh wujud dengan hanya melihat gambar....unik kan?? sebab2 nilaaa yg membuatkan aku jatuh cintaa ngan kamera...ngn art of ph0tography....bersamaan mengagumi sebilangan ph0tographer yg ade kat malaysia nih....*kagum giler smbil kembang idong..huu. s0, dalam usaha untuk menjadi seorg ph0tographer yg berjaya... *cececeh...perasaan lerrr.... aku dengan ini mewujudkan blog nih untuk menunjukkan hasil karyaku..disamping menceritakan serba sedikit kisahku....kisah yg akan digambarkan melalui gambar2 yg bakal diambil...kerana...."satu gambar menggambarkan 1001 makna..." s0...lets hav some fun with me n mR 0Ly~! heheheheheh........ syggggg k0rg! kite jmpe lagi next entry k~!